lördag 10 augusti 2013

HIPP HIPP HURRA!


Under veckan har vi firat min Älskade som har blivit ett år klokare och stiligare. Barnen och jag snodde ihop  kladdkaka, toppad med grädde och en drös bär, varav de flesta kom från vår trädgård. Eftersom han är glutenintolerant så använde jag glutenfritt mjöl, men det går ju alldeles utmärkt att byta ut det mot vanligt vetemjöl om man är begåvad med en mage som klarar av gluten.


Glutenfri Kladdkaka
150 C 35 min alt. 200 C 20 min 

2 ägg
3 dl socker
140 g smält smör
1-1,5 dl vetemjöl  
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker  

Smörj och mjöla en form. Det går också bra att använda kokosflingor istället för mjöl, på så sätt får du till en annan yta på kakan samt en liten twist i smaken.
Rör först ihop ägg och socker. Rör sedan ner de övriga ingredienserna.
Sen är det bara att grädda.

2 dl vispgrädde vispas. Täck kladdkakan med grädden.

Dekorera kakan:
Leta i trädgården och gömmorna i köket så hittar du säkert något lämpligt att dekorera kakan med. Frukt funkar minst lika bra som bär. Själv använde jag jordgubbar (från plantor som blivit planterade i juni den här sommaren!), svarta vinbär och hallon. Till sist toppade jag med några blad av chokladmyntan som står och tronar ute i min lilla örtagård.

                              BON APPETIT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar