Glutenfri Kladdkaka
150 C 35 min alt. 200 C 20 min
2 ägg
3 dl socker
140 g smält smör
1-1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
Smörj och mjöla en form. Det går också bra att använda kokosflingor istället för mjöl, på så sätt får du till en annan yta på kakan samt en liten twist i smaken.
Rör först ihop ägg och socker. Rör sedan ner de övriga ingredienserna.
Sen är det bara att grädda.
2 dl vispgrädde vispas. Täck kladdkakan med grädden.
Dekorera kakan:
Leta i trädgården och gömmorna i köket så hittar du säkert något lämpligt att dekorera kakan med. Frukt funkar minst lika bra som bär. Själv använde jag jordgubbar (från plantor som blivit planterade i juni den här sommaren!), svarta vinbär och hallon. Till sist toppade jag med några blad av chokladmyntan som står och tronar ute i min lilla örtagård.
BON APPETIT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar